09/15/15 07:00
(http://www.klassa.bg/)

Над 500 туристи пристигнаха с луксозния ”Сийборн Одисей”

 Луксозният пътнически кораб „Сийборн Одисей”, който е на второ посещение през активния круизен сезон в Пристанище Варна, пристигна вчера рано сутринта на Морска гара. От 198-метровият лайнер слязоха за посещение на брега над 500 пасажери от различни националности. Те се отправиха на опознавателна обиколка по маршрути, в които са включени Катедралата, Археологическият музей, Аладжа манастир, Златни пясъци, Побитите камъни и други забележителности на Варна и околностите. Корабът е построен от италианската компания T. Mariotti S.p.A., а плава под флага на Бахамските острови. На борда на плаващия дворец има 225 луксозни кабини, които са разделени на 9 палуби в 13 категории. За нуждите на пасажерите се грижи 341-членен екипаж.

 

„Круизният сезон бе добър за „Пристанище Варна” ЕАД. Ние успяхме да задържим до голяма степен нивата от предходната година, за разлика от много други пристанища на Черно море. Следва да отбележим и факта, че Пристанище Варна привлече и още един лайнер извън предварително заявените. В края на месеца очакваме „World Odyssey”, на борда на който са заснети серии от филма „Корабът на мечтите”, а до края на сезона очакваме още два луксозни лайнера, като работим за привличането и на други кораби. Отзивите от тазгодишните круизни туристи, които посетиха пристанището и града, са отлични. Чужденците са впечатлени от богата история на страната, града и пристанището, коментира кап. Александър Аврамов, ръководител сектор „Морска гара и яхт клуб” на „Пристанище Варна” ЕАД.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване