09/15/15 15:28
(http://radiomilena.com/)

Организира се първи национален литературен конкурс “Голямата книга на малкия град”

Съюзът на свободните писатели в България – филиал Бургас – със съдействието на община Бургас и независимо женско дружество „Самосъзнание” обявява национален литературен конкурс под надслов „Голямата книга на малкия град“. Целта на конкурса е да разбуди и стимулира творческите заложби у литературните творци в по-малките градове и села в страната и с това да насърчи процеса на децентрализация на литературния живот у нас. Книгите да са на български език  и издадени през последните две години. Няма жанрово ограничение за творбите. Ще се състезават книги в две категории – поезия и проза. В конкурса могат да участват автори, които живеят извън столицата, като за меродавно се счита местожителството, което съответства на данните в личните карти на участниците.

Всеки автор може да участва с до две издадени книги във всеки раздел , публикувани на хартиен или електронен носител. Няма тематични ограничения за произведенията.

Краен срок: 29.09.2015.

Лауреатите ще получат грамоти, парични премии и предметни награди. Достойно представилите се автори ще получат препоръка за членство в Съюза на свободните писатели в България. Резултатите от конкурса ще бъдат публикувани във фейсбук и в сайта на Съюза на свободните писатели.

Произведенията да се изпращат:
1.На електронен  адрес:
sspb@abv.bg
в WORD, формат (DOC или DOCX файлове), с големина на шрифта 12 пункта – /за книгите, публикувани в електронни издателства или литературни сайтове, като в този случай наред с текста на книгата в началото се посочва и линк за прочита и на страниците на издателството или литературния сайт./
2. На пощенски адрес :
Бургас – 8018, ж.к.”Зорница” Бл.47, П.к.39 / за книгите на хартиен носител/
Книгите на хартиен носител трябва да бъдат в 3(три) екземпляра.
.
Всички автори трябва да вписват в края на книгата точен пощенски адрес, електронен адрес,трите имена на участника и телефони за връзка. Отчитането на конкурса ще се състои в тържествена обстановка в гр. Бургас до края на годината,като точната дата ще бъде посочена допълнително на всички участници.
За допълнителна информации :тел.0896115926

Публикувана на 09/15/15 15:28 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/YPpEPLjdV0g/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване