09/15/15 11:37
(http://pik.bg)

ПИК TV: Министър Танев откри новата учебна година в Първа английска гимназия

ПИК TV: Министър Танев откри новата учебна година в Първа английска гимназия

Министърът на образованието Тодор Танев откри новата учебна година в Първа английска езикова гимназия и 112 ОУ “Стоян Заимов”.

В обръщението си към учениците, учителите и родителите Танев пожела на първолаците да се държат здраво за ръцете на родителите си и на учителите, защото отсега нататък техните преподаватели ще им бъдат като приемни родители, затова е важно да им се доверяват.

Просветният министър, който е възпитаник на гимназията припомни, че благодарение на това училище е продължил кариерата си и е стигнал до “Харвард”.

В словото си директорът на гимназията Нели Петрова заяви, че всяка година на тази дата започва едно ново начало и се очакват много нови неща.

Нови възможности за показване на таланти и умения. Петрова припомни, че през миналата година от общо шест национални дипломи, три са дадени на ученици от Първа английска гимназия, освен това много от зрелостниците са приети в престижни университети, показани са и много добри резултати на матурите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване