09/15/15 17:46
(http://pik.bg)

ПИК TV: Теменужка Петкова: Бизнесът и правителството са в диалог за цената на тока

ПИК TV: Теменужка Петкова: Бизнесът и правителството са в диалог за цената на тока

Правителството е в непрекъснат диалог с бизнеса. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова в рамките на международна енергийна конференция.

Относно това, че бизнесът може да започне съкращения заради цената на тока министър Петкова каза, че още от месец юни, когато са били първите притеснения на индустрията, свързани с въвеждането на добавката "задължение към обществото", е имало поредица от срещи, на които са били обсъдени всички теми, по които може да се намеси правителството, за да се стигне до един баланс в енергийния сектор. На тези срещи работна група е започнала промени в Закона за енергетиката, те са внесени в Народното събрание и приети. По тази причина към момента Петкова се надява нещата да се развият в положителна посока. Освен това е поет ангажимент - Наредба за намаляване на тежестта върху индустрията. Тази наредба в момента е в ЕК, а до края на септември се очакват и въпросите на ЕС, на които страната ни трябва да отговори.

Относно това дали има резерви в системата цените на тока да се върнат на нивото си отпреди август, Петкова заяви, че цената на тока зависи от Комисията за енергийно и водно регулиране, която е независим орган и няма основание за съмнения в решенията им.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване