09/15/15 08:02
(http://pik.bg)

Полицейски шефове на тест като първолаци

Полицейски шефове на тест като първолаци

Всички шефове на РПУ-та в България ще попълват тестове като първолаци в началото на учебната година. Целта е да бъдат проверени знанията им върху законите, засягащи дейността на полицията и въобще досъдебното производство, както и взаимодействието с прокуратурата и съда. Това разказаха пред "Телеграф" от МВР.

Масовото препитване се прави по интернет и вече е започнало преди около седмица. Освен шефовете на районни, целият оперативен състав на силовото ведомство ще се изреди да решава тестове на компютъра. Всички разследващи, които пряко се занимават с арести и подслушвания, трябва да минат препитването. Един от основните раздели в теста засяга подслушването и въпроса как и при какви случаи се иска разрешение от съдия за използване на СРС. Тестът, върху който се потят полицаите, продължава 30 минути.

Преди да седнат на компютрите ченгетата преминават обучителни семинари. "Ако някой се издъни и не успее да мине теста, има поправка. Втори тест. Досега обаче няма такива, които да са скъсани", обясниха от МВР. До края на месеца се очаква всички разследващи да са си взели "изпита".

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване