09/15/15 04:29
(http://radiomilena.com/)

Приключи първоначалното подреждане на предизборния пъзел в Несебър

До 18 ч. на 14 септември 2015 г., когато бе крайният срок, броят на партиите, коалиции от партии и инициативни комитети, за които Общинската избирателна комисия /ОбИК/ взе решения за регистрирането им достигна 16. С това приключи първоначалното подреждане на предизборния пъзел в община Несебър.
На 14 септември в 19,29 ч. бе публикувано решение №57 на ОбИК в Несебър, което е последно от решенията за регистрация за участие в изборите на 25 октомври.То е на ПП »Движение за Европейска интеграция» е за участие в избора на кметове на кметства /КК/. Комисията е регистрирала заявления на партията и за избора за кмет на общината /КО/, както и за общински съветници/ОС/.
Преди това е регистрирана ПП «Движение Демократично действие-ДЗ»-за КО и ОС, като със същия формат за участие е и ПП «Атака». Форматът за участие на местна коалиция ЗОРА, включваща РБ и Народен съюз /”Земеделски народен съюз”, “Съюз на свободните демократи”, Български демократичен съюз„Радикали”, движение “Гергьовден”, БАСТА, “Българска земеделска партия”/ и ВМРО-Българско национално движение/ е за КО, ОС и КК. На 13 септември със заявление за участие в избора на ОС е регистрирана и ПП «Движение Напред България». Броят на така регистрираните партии и коалиции и инициативни комитети /ИК/ за участие в изборите за кмет на общината, кметове на кметства и съветници в Община Несебър стана 16.
Първият и единствен заявен кандидат за кмет на Община Несебър-Николай Димитров е издигнат от 5 членен ИК и е регистриран на 8 септември. На същата дата ОбИК е регистрирала още заявленията на ПП «Българска социалдемокрация» с кандидатури КО, КК и ОС. На 10 септември ОбИК регистрира НФСБ със заявления за: ОС, КО и кметове на Обзор и Оризаре.След това са регистрирани заявленията на: ПП МОРЕ във формата: КО,ОС, КК. Същият формат е и на ПП ГЕРБ.Регистрацията на ПП Движение 21 е за ОС и кметове на Баня, Гюльовца и Кошарица, на ПП АБВ-за ОС и КК. ОбИК е регистрирала и първата коалиция от партии /КП/ под името «БСП-ПК «Тракия». Тя е със заявления за ОС и КК. На 11 септември Пейко Янков също е регистрирал КП- «Сила», включваща ПП «Нова алтернатива» и ПП «Новото време», като тя е само със заявление за ОС. Със същото заявление е ПП ЗС»Александър Стамболийски», регистрирана от Христо Тодоров. На същата дата е регистрирана и ПП «Български социалдемократи», която е със заявления за КО, ОС, КК-без Свети Влас. 22 септември е срокът, в който ОбИК трябва да излезе с решение за поименната регистрация на кандидат-участниците от партиите и КП и ИК в изборите за КО, КК и ОС в Община Несебър. През 2011 г. участниците бяха 184, подредени в 20 листи.
Максим МОМЧИЛОВ

Публикувана на 09/15/15 04:29 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/sfOu5zvUyIU/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване