09/15/15 07:16
(http://www.klassa.bg/)

САС оправда Цветанов за отказаните СРС-та

 Софийският апелативен съд (САС) оправда бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по делото за отказаните СРС-та.

 

Той бе осъден по това дело на две инстанции на 4 години затвор, защото отказал прилагане на СРС срещу бившия шеф на РЗБОП-Велико Търново Орлин Тодоров и още двама души.

 

През юни ВКС отмени присъдата и върна делото на САС, след като прецени, че съставът на апелативния съд е бил пристрастен и незаконен. Такова усещане оставяли използваните от апелативните съдии изразни средства, които подсказвали, че съставът се чувства лично засегнат от политическото поведение на подсъдимия. Вчера делото приключи за втори път на втора инстанция, като прокуратурата отново поиска да бъде потвърдена първоинстанционната присъда от 4 години затвор.

 

След това решение на съда Цветанов вече е оправдан по всички заведени срещу него дела, макар вчерашната присъда да не е окончателна. Решение на ВКС се чака по делото срещу него за длъжностно присвояване на над 50 000 лв. в полза на Орлин Тодоров. По него Цветанов беше оправдан на две инстанции.

 

След присъдата вчера Цветанов коментира, че винаги е искал справедлив процес.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване