09/15/15 08:41
(http://pik.bg)

Танев: Атакуват ме, защото затварям кранчета

Танев: Атакуват ме, защото затварям кранчета

Правим всичко възможно да сме най-приятелски настроени към учениците и родителите. Догодина ще поискаме увеличение в бюджета, чрез което да се подобрят спортните бази в училищата. Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на образованието и науката Тодор Танев, след като преди неговото участие, попитани какво искат да се промени в училище, трима малчугани настояха за по-разнообразни спортни мероприятия.

Ще държа отношението към масовия спорт да се промени. Спортът трябва да бъде толкова важен, колкото физиката, химията и математиката. Няма здрав дух без здраво тяло, подчерта Танев. Масово в днешно време децата прекарват повече време в интернет, отколкото с родителите си. Затова училището трябва да догони това, което сега на децата спонтанно им е интересно. Интернетът, без да сме го канили, сам се покани.

Интернетът по някакъв начин ни вкарва в глобалното село и започваме да сме различни, посочи образователният министър.

Той призова за коренна промяна в отношението на обществото към учителите, като подчерта, че те са подложени на огромен стрес. На българския учител трябва да се даде възможност и за повече творчество, добави Танев. Министърът се ядоса на зрителски въпрос защо е отменил увеличението на учителските заплати, като подчерта, че такова нещо не е правил. Той каза, че не отговаря на подобни "провокативни и ненормални" въпроси.

Атакуват ме, защото затварям кранчета, заяви образователният министър.

Обещах увеличение на учителските заплати, направено е всичко възможно и това ще се случи. Вероятно това ще стане следващия месец, каза Тодор Танев, като уточни, че е получил уверенията, че това ще се случи, от премиера и финансовия министър.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване