09/15/15 16:05
(http://pik.bg)

Теменужка Петкова: Проблемите в енергетиката са много сериозни и са трупани с години

Теменужка Петкова: Проблемите в енергетиката са много сериозни и са трупани с години

 

Проблемите в енергетиката са много сериозни и са трупани с години. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова на конференцията "Енергийна сигурност и енергийна инфраструктура в Югоизточна Европа", цитирана от Фокус.

"С индустрията водим много активен диалог още месец юни, когато бяха първите им притеснения, свързани с определянето на цена "Задължения към обществото". Поехме ангажимент, който изпълнихме. Разработихме съвместно с министерствата на финансите, икономиката и енергетиката наредбата за намаляване на тежестта върху индустрията. Тя в момента е в ЕК", заяви Петкова.

Тя отново припомни, че цената на тока се определя единствено от КЕВР. "Всички станахме свидетели как с промените в Закона за енергетиката от март 2015 година, КЕВР наистина стана независим орган. Създадохме Фонда за сигурност на електроенергийната система, открихме една специална сметка, която никой не може да пипа. Тя само акумулира средства, като до момента са се събрали 15 млн. 954 хиляди лева", уточни Петкова. По думите й, винаги има възможност за някакви резерви в системата. "И ако има такива, ще съм първият човек, който ще ги анонсира и ще ги предложи за изпълнение. Винаги сме готови за диалог. Утре ще има среща при премиера с индустрията", каза още Теменужка Петкова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване