09/15/15 21:44
(http://www.klassa.bg/)

Троян посреща с ароматна ракия и фермерски храни

 Със сливова ракия и фермерски храни ще бъдат посрещнати гостите на Българския фестивал на сливата, който ще се проведе от 19 до 22 септември в Троян. Вкусни млечни и месни продукти, направени от производители от Балкана, ще може да се закупят в „Улицата на занаятите”. По този начин в тържествата се включва и фондация „Биоселена“, с чиято помощ вече има 9 фермери, регистрирани по Наредба 26 на МЗХ за преки продажби, предстои регистрацията на други десет. Фермерски храни се предлагат от мобилни хладилни витрини на пазарите в София и Стара Загора, на фестивали и изложения.

 

Сто лева ще отнесе майсторът на най-хубавия сладкиш със сливи. Такава ще бъде наградата и за най-хубаво сладко и за най-добра гозба със сини сливи. Гостите ще може да се включат в дегустация на сливова ракия и с тяхна помощ ще се определи най-добрата напитка за тази година.

 

Голяма част от местата в хотелите в градчето и околностите са запълнени отдавна. В къщите за селски туризъм пък изобщо няма места. За празника в Троян очакват гости от няколко европейски страни, както и от далечна Австралия. Организаторите очакват истинска треска за сливови медали, които ще се получават, след като се обиколят десетте обекта от „Сливовата лига”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване