09/15/15 11:34
(http://pik.bg)

Фандъкова: Инвестираме над 22 млн.лева в нови детски градини и модернизиране на училища

Фандъкова: Инвестираме над 22 млн.лева в нови детски градини и модернизиране на училища

Инвестираме над 22 млн.лева в нови детски градини и модернизиране на училища тази година. Това каза пред журналисти Йорданка Фандъкова, кмет на София, при откриването на ОУ "Васил Левски" в село Герман, предаде „Фокус”.

"Това е България, която искаме да направим и изграждаме, това е София, която трябва да имаме", заяви Йорданка Фандъкова. Кметът обясни, че промяната е започната. "Миналата година открихме детската градина в село Герман, тази година – 84-то училище ОУ "Васил Левски".

Получи се съвременен, образователен комплекс", обясни Йорданка Фандъкова.

Тя уточни, че училището отговаря на всички изисквания, които са навсякъде по света. "Инвестицията в новото училище е около 3 млн.и 400 хил. лв. Детската градина е малко над 2 млн. лв. Така че само в Герман, само за образование през последните години, са инвестирани над 5 млн.лева", поясни Йорданка Фандъкова.

"Тази година над 22 млн.лева инвестираме в нови в нови детски градини, в модернизация на училища, най -вече в енергийна ефективност", уточни тя.

И детската градина и училището в село Герман са "зелени" сгради. "Отоплението е с модерна система с помпи, която спестява много от енергията", добави тя.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване