09/16/15 14:28
(http://pik.bg)

Борисов: За откриването на Музея за История на София ще има огнен спектакъл, 3D Mapping и пиротехническо шоу

Борисов: За откриването на Музея за История на София ще има огнен спектакъл, 3D Mapping и пиротехническо шоу

С кмета на София Йорданка Фандъкова разгледахме Музея за История на София, който отваря врати утре на празника на столицата. Това написа премиерът Бойко Борисов в официалната си страница в социалната мрежа „Фейсбук”.

Всички софиянци и гости на града ще могат да го посетят в реновираната и адаптирана сграда на бившата Централна минерална баня, която сама по себе си е забележителен архитектурно-строителен и художествен паметник на културата. В 10 различни зали е проследена историята, бита и културата на София от VI хил. пр. Хр. до 40-те години на XX в.

Винаги съм твърдял, че България има богата култура и трябва да се гордеем с това. Експонати като „Златната каляска”, принадлежала на Мария Антоанета, царския трон от парламента, бюрото на Стефан Стамболов, часовника, подарен на княз Фердинанд от кралица Виктория разкриват любопитни детайли около историята и развитието на една от най-древните европейски столици. За официалното откриване утре и по повод празника на столицата е предвидена тържествена програма с огнен спектакъл, 3D Mapping и пиротехническо шоу.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване