09/16/15 08:27
(http://www.klassa.bg/)

Вашингтон заплашва Москва с още по-голяма изолация

 Москва ще се сблъска с още по-голяма международна изолация, ако продължи да противопоставя своите усилия на действията на водената от САЩ коалиция за борба с „Ислямска държава“. Това каза вчера говорителят на Белия дом Джош Ърнест. Той не изключи възможността Барак Обама лично да обсъди с Владимир Путин въпроса за военно присъствие на Русия в Сирия, съобщава вестник“Независимая газета“. Според Ърнест, Ако Москва не се присъедини към коалицията и продължи да подкрепя президента на Сирия Башар Асад, то това „още повече ще изолира руснаците от международната общност. Те ще изпълняват задачи, противоположни на стоящите пред около 60 държави, които в рамките на водената от САЩ коалиция се борят с „Ислямска държава“. 
Отговорът към американската страна дойде от говорителя на руския президент Дмитрий Песков.
„Що се отнася до изолацията на Русия, то, за съжаление, такава риторика виждаме и чуваме през последната година. Активната международна дейност на руския държавен глава показва пълната несъстоятелност на тази реторика“, каза той. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване