09/16/15 08:10
(http://www.klassa.bg/)

Волен Сидеров: Ще работя така, че Сидеров- джуниър да остане в България

 - Г-н Сидеров, наближи ли денят, в който ще станете баща?

- Съвсем близо е. Най-вероятно в четвъртък ще се роди Сидеров-джуниър.

- Значи е момче?

- Да, момче е. Фамилията Сидеров ще има продължение. На видеозона онзи ден гледахме последните снимки. Ясно се вижда всичко.

Я му виж

профила - твоят е,

личи и без ДНК

експертиза, се

смееше Деница

(Сидеров живее на семейни начала с приятелката си Деница Гаджева - бел. ред.) За мен появата на детето, и то на мъжки наследник, е Божи знак. Защото все пак не съм в най-млади години. Оттук нататък ще направя всичко възможно Сидеров-джуниър да бъде същият обществен боец. И съм сигурен, че ще стане и по-добър - така го чувствам. Аз така разсъждавам - щом Бог ми е дал този знак, значи той ще го закриля.

- Избрахте ли вече име?

- Решили сме го, но нека да се роди и тогава ще го обявим.

- Вътре в себе си какво чувствате? Бялата коса има ли някакво значение?

- Може пък побелялата коса да е за добро. Защото годините натрупан опит дават по-разумен подход в бащинството. Едно е да си на 19-20, когато, дето се вика, си все още дете. Друго е да си вече преминал през изпитанията на живота - по-сигурен си в това, в което трябва да го възпитаваш. Така, че по-късното бащинство има и добри страни.

- Чел съм, че точно такива късни деца илизат суперталантливи, даровити, дори гении.

- Има такива статистики. Сега и поколенията се развиват по-бързо. Важното е обаче да остават в България.

Обидно е да

създаваш гении

и да ги пращаш

да работят за

други държави

- Значи си поставяте такава задача?

- Той ще бъде продължител на делото и със сигурност ще остане в България. Няма как да е другояче.

- А сега за днешната политика. Настоявахте за изслушване в парламента, какво ви притеснява най-силно в историята с руските самолети?

- Видя се, че дори президентът Обама не знае какво прави Държавният департамент на САЩ. Но не се учудвам. На голяма част от политическия елит в САЩ вече му стана ясно, че тази икономическа война с Русия не дава резултат. Защото

Москва не кляка,

удържа на напъна

- Съзирате ли опит за нормализиране на отношенията с Русия от страна на Обама?

- По-скоро има натиск върху Обама от умерени кръгове, които разбират, че този подход не е изгоден за САЩ, а напротив - засилва настроенията срещу тях. Мърмори и Европа, тъй като най-вече тя страда от санкциите. Срещу тези кръгове обаче са ястребите. Моят анализ сочи, че Обама в момента е попаднал между тези два огъня и се колебае накъде да поеме. А Държавният департамент винаги е бил много силно звено на американската политика. Оттам иде и силният натиск на ястребите към България и Гърция.

Гърците обаче не

поддадоха, докато

ние се огънахме

Ние нямаме нормална, адекватна позиция. В такива случаи обикновено МС и МВнР се снишават и чакат началниците да се разберат. Трябваше България да каже на САЩ, че не искаме да изостряме повече отношенията с Русия, защото тези самолети очевидно не носят оръжие.

- Откъде сте сигурен, че руските самолети не носеха оръжие? Ако е така, какво пречеше на Москва - хайде да не приземява машините за проверка у нас, но да ги отвори за журналисти, след като кацнат в Сирия, и да закове своите опоненти?

- Спрямо Русия се прилага двоен стандарт. Ето, външният министър Митов каза руските самолети да кацнат тук за проверка и ако всичко е наред, да продължат за Дамаск. А проверяват ли американските самолети и кораби по такъв начин?! Никой не ги проверява. Минават през нас и над нас и никой не знае дали на борда им не се намира например ядрено оръжие. Ще повярвам на нашите министри едва когато с еднакъв критерий се отнасят към Русия и САЩ.

За нас като национален интерес не е добре да смразяваме отношенията си с Русия. И други държави са в НАТО и ЕС, но не се престарават така.

- Приемате ли внушенията на военния министър, че можем да разчитаме на чужди изтребители да пазят българското небе?

- Това е възмутителна идея. Този министър чувал ли е за понятието въздушен суверенитет, знае ли каква история има българската военна авиация, с какви бойни пилоти разполагаме?! Само този повод е достатъчен да бъде сменен.

- Мотивът е, че бюджетът на МО май няма да стигне и за заплати за личния състав.

- Добре, ами като ни знаят дереджето,

защо САЩ не ни

подариха една

ескадрила Ф-16 Знам, че имат стотици чисто нови, консервирани, които може и да не полетят нито веднъж, защото вече са морално остарели и слизат от производство.

След като толкова време не ни помагат, какъв е смисълът да членуваме в НАТО? Само за да ни използват полигоните и небето ли? Затова според мен е крайно време България да излезе от НАТО, да обявим неутралитет и да се обърнем към Русия за военна защита.

- Каква е позицията на “Атака” за антикорупционния закон на Меглена Кунева? Ако отпаднат анонимните сигнали и бюрото стане независим орган, ще го подкрепите ли?

- Цялата тази шумотевица я приемам като политическа реклама на г-жа Кунева.

- Какво значение има кой предлага закона, ако проработи?

- Във всяко нещо трябва да има морал. Как да повярвам в искреността на човек, който след службата си в ЕК получи място в голяма френска банка - за благодарност, че загроби АЕЦ “Козлодуй”? Освен това след бламирането на този закон Кунева трябваше веднага да подаде оставка. А не да се оплаква на батковците от ЕС.

Колкото до новия орган - по-добре е съдебната система да работи по-сериозно, вместо да създаваме нова администрация. Да не говорим, че всичко това

може да се

изкриви в

репресии

спрямо хората.

- Този закон бе тема на срещата с посланиците от ЕС в парламента, където вие сте реагирали бурно.

- Някои медии написаха, че едва ли не съм направил скандал, че съм проявил неуважение. Не, казах им само да не ни поучават, защото идват от по-корумпиран свят. Защото техните дядовци са се отнасяли към България с двоен стандарт, имало е периоди, в които дори са искали да ни заличат от картата на света.

Вместо да хабим сили, нека поправим спешно закона за частните съдебни изпълнители. В момента им е дадена такава власт, че може да съсипят бизнеси, съдби. Има страшно много оплаквания от тях. Те буквално са се поставили над закона. Запорират сметки, имоти, без дори да уведомят хората. Ще внесем адекватни поправки и нека видим как ще реагира управляващата коалиция. Защото законът развърза ръцете на частните съдебни изпълнители именно при първото управление на ГЕРБ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване