09/16/15 11:43
(http://pik.bg)

Изпращат кафявата мечка Маша в специализиран парк в Германия

Изпращат кафявата мечка Маша в специализиран парк в Германия

Кафявата мечка Маша, собственост на разградския зоокът, ще бъде настанена в парк за отглеждане на мечки в Германия. Това става ясно от докладна записка на зам.-кмета на община Разград Ценка Таракчиева.

Преди време 21-годишната Маша е предоставена за неопределен срок на зоопарка в Габрово на размножителен заем. Към момента обаче този зоопарк не отговоря на изискванията и условията за отглеждане на защитени видове животни.

Затова община Габрово е отправила молба към разградската управа за предоставяне правото на собственост върху мечката, за да се намерят по-добри условия за отглеждането й.

В тази връзка в общинската администрация в лудогорския град е получено писмо от Министерството на околната среда и водите, че е готово да съдейства за настаняване на Маша в парк за отглеждане на мечки в Германия.

За целта обаче община Разград трябва да прехвърли собствеността на мечката на община Габрово, за да може МОСВ да предприеме необходимите действия животното да бъде настанено в подходящи условия.

Решението за това предстои да бъде обсъдено и гласувано на предстоящото заседание на местния парламент, насрочено за 29 септември.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване