09/16/15 21:52
(http://www.klassa.bg/)

Скоро във Facebook ще има бутон „не харесвам“

 Добре познатият с насочения нагоре палец бутон „харесвам“ на Facebook скоро ще има алтернатива – начин да не харесаме публикация, пише The New York Times. Марк Зукърбърг, съосновател и изпълнителен директор на Facebook, заяви във вторник, че голяма част от потребителите са изявили желание за възможност да покажат неодобрение. По думите му компанията скоро ще започне да тества бутон за изразяване на негативни емоции в социалната мрежа.
Facebook дълго време се противопоставяше на идеята за бутон „не харесвам“, посочвайки, че предпочита да насърчава позитивни взимоотношения между неговите 1.5 милиарда абонати. По време на дискусия с потребители обаче Зукърбърг каза, че компанията е осъзнала, че в множество ситуации, като кризата със сирийските бежанци, например, хората искат да изразят състрадание, но „харесвам“ не е точната емоция. Човек не се чувства добре, когато „хареса“ публикация, която е тъжна, отбелязва Зукърбърг.
Все още не се знае, дали новият бутон ще бъде „не харесвам“ или ще се използва друг термин за предаване на емоция. Говорител на Facebook е отказал да предостави повече информация по темата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване