09/16/15 10:33
(http://www.dnevnik.bg/)

"Хюлет-Пакард" ще съкрати близо 30 хиляди работни места


"Хюлет-Пакард" обяви, че планира да съкрати между 25 000 и 30 000 работни места.

Този ход е част от усилията да се раздели компанията на две звена, което се очаква да се случи през ноември, предаде Би Би Си.

Съкращенията ще бъдат в "Хюлет-Пакард Ентърпрайз", която ще бъде отделена от звеното на фирмата, което се занимава с производство на принтери и персонални компютри.

От компанията твърдят, че съкращенията ще й спестят 2.7 млрд. долара в годишни разходи, но изпълнението на плана ще струва около 2.7 млрд. долара като обезщетения и такси.

На среща с анализаторите на Уолстрийт, председателят и главен изпълнителен на компанията Мег Уитман заяви: "Ние свършихме значителен обем работа през последните няколко години, за да съкратим разходите и да опростим производствените процеси... Тези действия ще елиминират нуждата от всякаква бъдещо корпоративна преструктуриране."

Технологичната компания имаше много проблеми през последното десетилетие, за да се справи с променящите се изисквания на клиентите си, които започнаха да се насочват към мобилни устройства.

Компанията вече планира да съкрати 55 000 служители, като част от процеса на преструктуриране, който започна през 2012 година.

В края на октомври 2014 г. в компанията са били заети 302 хиляди души, докато по същото време през 2011 г. те са били 350 хиляди.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване