09/17/15 14:06
(http://pik.bg)

Анархия в Първомай! 80% от униформените се занимавали с частен бизнес

Анархия в Първомай! 80% от униформените се занимавали с частен бизнес

Пълня анархия царяла в РПУ – Първомай, буквално заявиха главния секретар на МВР Георги Костов и двамата прокурори Иван Даскалов и Румен Попов. При проверката на Вътрешна сигурност се оказало, че 80 % от наличния състава в полицията в града са се занимавали с други дейности – селско стопанство, малки бизнеси или други странични дейности, които са забранени от закона.

Нещо повече, масово униформените се вживявали като властелини на града – яли и пили по кръчмите, след което не си плащали сметките и се държали като всичко друго, но не и пазители на реда. Шефът на Първомай Васил Налбантов прикрил престъпление редица престъпления срещу подкупи, които започвали от 800 лева.

Стигало се до 10 необработени случаи, тъй като патрулът бил възрастен и да не се разкарвал по селата около града, заяви Румен Попов. Иван Даскалов изкара друг скандален случай от Първомай. През 2008 година бизнесмен закупил пасище, което превърнал в кариера, през годините там са изнесели тонове с инертни материали, а зам.-началникът на РПУ –Първомай укрил превръщането на нивата в кариера, с което щетите са над 2 милиона лева.

Апелативният прокурор заяви, че ще се повдигне обвинение за пране на пари. Общо 15 лица са задържани от полицията във връзка с престъпленията по служба в двете полицейски управления. Половината от тях са служители на ОД на МВР Пловдив, като тепърва ще се преценява как ще се процедира занапред, заяви ст. комисар Христо Разсолков, цитиран от Трафикнюз.бг.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване