09/17/15 00:12
(http://pik.bg)

Армията ще се включи в охраната на границите

Армията ще се включи в охраната на границите

Необходимо е да се изпратят достатъчно военни на границата. В момента се разработва оперативен план, заяви вицепремиерът Румяна Бъчварова след края на заседанието на Комисията по вътрешна сигурност.

Министърът уточни, че военните няма да бъдат изпращани наведнъж, а поетапно и съобразно опасностите. Бъчварова обаче отказа да каже за какъв обем от военнослужещи става дума.

Не бива да се спекулира по темата с бежанците, заяви от своя страна председателят на комисията по вътрешна сигурност Атанас Атанасов.

„Европа е изправена пред изключително тежка криза и е в криза, ние сме на югоизточния фланг на Европейския съюз – не считайте, че е спокойно”, предупреди той. Атанасов заяви, че е доволен от институциите у нас като посочи, че ясно са информирани, а оперативният щаб наблюдава ситуацията 24 часа. Въпреки това Атанасов посочи, че има реален риск от ескалация на напрежението. „След като се затварят граници по онзи маршрут – Гърция-Македония-Сърбия, има риск да се пренасочат потоците”, каза той.

Относно идеята да се затварят границите той заяви, че такива мерки не са обсъждани. Според него не бива да се стига до там, защото това означава да се спре пътникопотока изцяло. Той добави и че има групи бежанци, в европейската част на Турция, но има много добра координация между българската и турската страна, които работят взаимно. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване