09/17/15 23:07
(http://pik.bg)

Бившият шеф на „Софийски имоти” отърва затвора

Бившият шеф на „Софийски имоти” отърва затвора

Върховният касационен съд (ВКС) отмени заради изтекла давност присъда на бившия шеф на "Софийски имоти" Тошко Добрев. Съдиите прекратиха делото, по което той беше осъден на втора инстанция на 4 години затвор. Става дума за едно от серията дела срещу Добрев по прокурорски обвинения за особено тежки случаи на безстопанственост и неизгодни сделки.

От решението на ВКС става ясно, че Добрев сам е поискал процесът срещу него да бъде прекратен зарази изтичане на абсолютната давност. Прокуратурата не е възразила, тъй като са налице основанията за това, съобщава "Правен свят". 

Според обвинителния акт по това дело безстопанствеността е извършена в периода от 12 декември 1999 г. до 25 януари 2000 г., а неизгодната сделка е сключена на 26 юни 2000 г. Така за първото престъпление абсолютният давностен срок от 15 години, който изключва наказателното преследване, е изтекъл за престъплението на 25 януари 2015 г., а за второто - на 26 юни 2015 г.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване