09/17/15 19:49
(http://pik.bg)

България и Словакия ще търсят възможности за разширяване на сътрудничеството във високотехнологичния сектор

България и Словакия ще търсят възможности за разширяване на сътрудничеството във високотехнологичния сектор

 България и Словакия ще работят за разширяване на двустранното сътрудничество в областта на инвестициите с висока добавена стойност, иновации, киберсигисността и високотехнологичния сектора, съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката.

Това стана ясно на среща с министъра на икономиката Божидар Лукарски и посланика на Словакия Н. Пр. г-н Мариан Якубоци днес. „Имаме желание да засилим двустранните си икономически отношения”, каза посланик Якубоци и допълни, че в тази връзка се организират две конкретни инициативи. Това са предстоящото посещение на президента на Република Словакия Андрей Киска в София през ноември и заседанието на Третата сесия на Консултативната комисия за икономическо сътрудничество между Министерство на икономиката на Република България и Министерство на икономиката на Словашката република, което ще се проведе по време на неговата визита.

По време на посещението си президентът на Република Словакия ще бъде съпроводен от бизнес делегация с интерес към инвестиции в сферата на киберсигурността, биотехнологиите и ИТ сектора. „Виждаме много възможности за сътрудничество в тези области”, подчерта Н.Пр. Мариан Якубоци и изрази надежда, че ще бъдат открити и други сфери от взаимен интерес, сред които инфраструктурата и електронното управление.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване