09/17/15 11:24
(http://pik.bg)

Дават на Мизия 1 777 000 лв. от Фонд „Солидарност”

Дават на Мизия 1 777 000 лв. от Фонд „Солидарност”

Община Мизия получава 1 777 213,01 лв. от фонд „Солидарност” за наводненията от края на юли 2014 г., съобщиха от министерството на регионалното развитие и благоустройството. Договорът за безвъзмездната помощ е подписан в сряда, а средствата са предоставени по линия на Фонд „Солидарност” на ЕС.

Проектът предвижда почистване на речното корито на Скът, което е затлачено от огромни количества тиня и наноси вследствие на падналите интензивни валежи в периода от 31 юли 2014 г. до 2 август 2014 г. на територията на общината. Проектът е с изключително важен социален и екологичен ефект, тъй като състоянието на коритото към момента е неизправно, създаващо опасност от заливане и нови материални щети, уточниха от МРРБ.

Проектното предложение е един от четирите проекта, одобрени през месец август от Координиращия орган на фонд „Солидарност” - Главна дирекция „Програмиране на регионалното развитие“, МРРБ. Проектите са на обща стойност 3 555 594.51 лв., по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ чрез отпуснатите от Европейската комисия средства от фонд „Солидарност”. Проектите предвиждат възстановяването на обекти от пострадалата публична инфраструктура в общините Мизия, Бяла Слатина, Враца и Мездра, които бяха сериозно засегнати вследствие на наводненията през месец юли 2014 г. Средствата от фонда ще помогнат на пострадалите общини и тяхното население да преодолеят последствията от бедствието в по-кратки срокове.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване