09/17/15 07:44
(http://www.klassa.bg/)

Депутатите с 18 дни есенна ваканция

 Точно две седмици след завръщането си от цял месец лятна ваканция вчера депутатите си насрочиха и 18-дневна есенна почивка. Тя ще започне на 10 октомври, събота, и ще продължи чак до 28 октомври - сряда. Мотивът за поредния дълъг отдих е предстоящият вот „2 в 1” на 25 октомври - за местна власт и референдум.

 

„По време на предизборна кампания парламентарните партии сме упреквани, че поставяме в неравностойно положение останалите формации, тъй като бихме могли да ползваме трибуната и микрофоните на медиите за агитация”, аргументира предложението парламентарната шефка Цецка Цачева. Социалистите веднага скочиха, че дните без заседания трябва да се свият на 10. В отговор обаче Цачева припомни, че същият модел е бил използван и при евровота през май 2014 година, когато начело на НС беше лидерът на БСП Михаил Миков. „При необходимост обаче бъдете сигурни, ще свикам извънредни заседания”, предупреди Цачева колегите си да не стягат куфарите за далечни екзотични пътешествия. Такива ще има и два поредни вторника преди почивката - на 29 септември и на 6 октомври. Наред с това от вчера депутатите работят и с удължено време - до 16, вместо до 14 часа.

 

Както „Монитор” първи писа, гласуваното решение за ваканция регламентира и изрична забрана в 18-те дни без заседания депутатите да ползват автомобилите от парламентарния гараж. Чавдар Георгиев от БСП настоя обаче и колите на НСО да спрат да возят в този период ръководството на НС. „Направете предложение до службата. Ако можете изобщо да ме освободите от тези коли, ще ви бъда благодарна”, отвърна Цачева.

 

Имаше и непопулярна идея през есенната ваканция избраниците да се простят и със заплатата си, но тя така и не бе подложена на гласуване.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване