09/17/15 15:29
(http://pik.bg)

Кметът на Камено се оля! Подари цял язовир на партиен другар! Дават го на прокурор

Кметът на Камено се оля! Подари цял язовир на партиен другар! Дават го на прокурор

Кметът на Камено Стефан Бонев отива на прокурор. Градоначалникът подарил цял язовир на партиен другар, пише Флагман.бг.

Бонев ще бъде предаден на прокуратурата заради съмнения за длъжностно престъпление и безстопанственост, нанесли сериозни щети на Общината. Това стана ясно след последната сесия на настоящия общински съвет, провела се днес.

Бонев е оставил осем години атрактивният язовир в село Трояново да се стопанисва от селския първенец Андон Николов, един от най-значимите активисти БСП в Общината, без последният да плаща нито стотинка.

Експерти ще уточнят колко са преките щети за общинския бюджет, но при всички положения става въпрос за десетки хиляди левове. Това според Наказателния кодекс е безстопанственост на управника на Община Камено Стефан Бонев.

Истината за буквално подарения язовир на партийния другар Андон Николов стана публично известна след питане на групата на ГЕРБ и Коалиция „Заедно за Община Камено“, които се заинтересуваха как и кой стопанисва язовирите в няколко от големите села.

Кметът Стефан Бонев писмено им отговори, че язовирът в Трояново няма нито наемател, нито концесионер, с което според юристи си вкара автогол, тъй като срещу него вече има писмено доказателство, че е проявил безстопанственост.

„Знаем кой стопанисва язовира от години. Същият този човек го зарибява и продава рибата. Генерира сериозни приходи на гърба на общината, а в Общината се правят на разсеяни“, избухна опозицията, след като чу официалното становище на Стефан Бонев.

„До нас достигна информация за язовирът в Трояново, който е доста голям се стопанисва без договор. А Камено не е от богатите общини в България и Бургаска област. За нашия бюджет всеки приход е важен. Оказа се, че е точно това, което си мислихме – няма сключен договор и в последните осем години се е използвал неправомерно от кмета на Трояново Андон Николов. Само за справка ще ви кажа, че преди осем години при съвсем други пазарни условия, язовирът е бил обявен на търг за 5 хил.лв., без ДДС. Всеки може да сметне с колко е била ощетена Общината“, каза водачът на групата на ГЕРБ в ОбС Камено Радослав Балтаджиев.

На днешната сесия се разглежда и друга интересна точка. Бургазлийката Вярка Маринова се реши на безпрецедентния ход – да дари собствен имот за нуждите на Общината. Парцелът е 857 кв/м. Дарението бе единодушно прието от всички общински съветници. Кметът Стефан Бонев обаче шокира с визията си за бъдещето на имота.

„Досега не ми се е случвало някой да дари нещо на общината. Обикновено искат“, започна Бонев и продължи: „Ще го вземем, после може да го продадем на някой, ако иска да си направи къща“, завърши той.

„Защо трябва да се прави къща. Имотът е дарен за обществени нужди, може общината да изгради парк или нещо, което да се използва от цялото село“, недоволстваха съветници от опозицията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване