09/17/15 07:31
(http://www.klassa.bg/)

Корбин отказа да пее „Бог да пази кралицата!”

 Новият лидер на опозиционната британска Лейбъристка партия Джереми Корбин беше подложен вчера на остри критики за това, че остана безмълвен, докато се пееше националният химн по време на религиозна служба по случай 75-ата годишнина от въздушните нападения на нацистка Германия срещу Великобритания, предаде Ройтерс.

 

На първите страници на клонящите предимно към десницата британски печатни издания бяха публикувани снимки, показващи как Корбин, който е с леви убеждения, противник на монархията и антивоенен активист, стои безмълвен, докато хората около него пеят “Бог да пази кралицата” по време на службата в катедралата “Сейнт Пол”.

 

Някои от заглавията на вестниците гласяха “Корбин се отнася пренебрежително към кралицата и страната” и “Да не бъде пазена кралицата”.

 

Поведението на лейбъристкия лидер беше разкритикувано както от представители на въоръжените сили, така и от членове на собствената му партия.

 

Основната опозиционна британска партия заяви, че присъствието на Джереми Корбин на завчерашната служба е показало неговото уважение към тези, които са се сражавали в боевете, водени от кралските военновъздушни сили срещу германската бойна авиация през 1940 г.

 

Корбин беше избран за лидер на лейбъристите в събота, като получи силна подкрепа от своите съпартийци. Той обаче се ползва с по-малка поддръжка сред лейбъристките депутати.

 

Някои хора в партийното ръководство се страхуват, че Корбин ще отблъсне избирателите с радикални политики, включващи едностранно ядрено разоръжаване, национализация и данъци за богатите.

 

Медиите определят първите му дни начело на лейбъристите като хаотични, след като позицията на партията изглежда неясна по важни въпроси като членството на Великобритания в ЕС.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване