09/17/15 12:58
(http://pik.bg)

Лукарски: За първи път ще оценим всички проекти по ОП "Иновации и конкурентоспособност" 2014 - 2020 преди крайния срок от ЕК

Лукарски: За първи път ще оценим всички проекти по ОП "Иновации и конкурентоспособност" 2014 - 2020 преди крайния срок от ЕК

За първи път ще оценим всички проекти по ОП "Иновации и конкурентоспособност" 2014 - 2020 преди крайния срок от ЕК, съобразявайки се с бизнеса.Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски по време на пресконференция, предаде "Фокус". Лукарски посочи, че в процес на оценка към момента са постъпилите 844 проектопредложения, които са подадени от предприятия с основна икономическа дейност секторите на ниско и средно-ниско технологичните промишлени производства.

"От общия брой проектопредложения, които се оценяват и са подадени в първия краен срок на процедурата, в обхват на приблизително 150 от тях се предвижда изпълнение на дейности в най-големите градове в Северозападния район, което обещах още в началото на мандата", подчерта министърът на икономиката. Той отбеляза, че общата заявена стойност на проектите с дейности на изпълнение в Северозападния район е приблизително 123 млн. лева. "Около 78 млн. лева е размерът на безвъзмездната финансова помощ. Оценката на останалите проекти се извършва в средата на информационната система ИСУН 2020. Критериите за оценка са изцяло обективни, базирани на финансово и икономическо състояние и представен бизнес план", уточни Лукарски. 

Той увери, че управляващият орган ще направи всичко възможно да приключи оценката в рамките на 90 дни, тоест предсрочно на предвидения от ЕК срок 120 дни, който позволява комисията, ако има над 500 подадени проекта. Министърът подчерта, че за първи път в рамките на 90 дни ще бъдат оценени всички проекти. "Това беше изрично изискване и забележка на бизнеса по старата оперативна програма. Предвижда се процесът по договаряне с одобрения за финансиране кандидат да се проведе през декември 2015 г.", каза още Божидар Лукарски.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване