09/17/15 20:39
(http://pik.bg)

Миков: ВАС сложи край на водевила с жребия за номерата на бюлетините

Миков: ВАС сложи край на водевила с жребия за номерата на бюлетините

Днес Върховният административен съд отмени решението на ЦИК и сложи край на този водевил. Слава Богу, законът победи политическата целесъобразност. Това заяви в свой коментар във Фейсбук председателят на БСП Михаил Миков.

"На 10.09.2015 г. група народни представители, водени от Цветан Цветанов от ГЕРБ и Борислав Борисов от АБВ, написали писмо до ЦИК, с което я молят грубо да наруши закона, като предвиди местните избори да се провеждат с единни (национални) номера на бюлетините. Големите партии печелят от това, а по-малките партии, коалициите и инициативните комитети са ощетени.

Защо това се прави на тъмно и с писмо до ЦИК, а не с изменение на Изборния кодекс, което е законовата и по-достойната позиция, можем само да гадаем", пише Миков в социалната мрежа, цитиран от пресцентъра на „Позитано” 20. „ЦИК се почувствала сезирана надлежно и взела, че постановила решение, с което изпълнява молбата от писмото и грубо нарушава Изборния кодекс.

В подкрепа гласуват отново представителите на ГЕРБ, подкрепени от ДПС и, забележете, АТАКА. Днес Върховният административен съд отмени решението на ЦИК и сложи край на този водевил. Слава Богу, законът победи политическата целесъобразност!”, отбелязва лидерът на социалистите. „Оттук насетне няма как да не стои постоянно въпросът, доколко независима е ЦИК наистина, щом си е позволила да вземе подобно решение, а и да го защитава в съда, като оспорва правния интерес на партиите да обжалват. Освен, че не е независима, вече е ясно и от кого точно е зависима ЦИК”, посочва Михаил Миков. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване