09/17/15 00:05
(http://pik.bg)

Политиците ни с неадекватни и унизителни решения, а само на километри от нас - криза!

Политиците ни с неадекватни и унизителни решения, а само на километри от нас - криза!

Вече трети месец България е заобиколена от най-тежката криза след Втората световна война, а нейните лидери – управляващи, опозиция, "националисти" и "независими" правят отчаяни опити да заблудят гражданите, да ги убедят, че нищо притеснително не се случва около нас, защото е по-важно дали някой автокрадец е в ареста и за колко време.

Бодрум, Лесбос, Кос, Евзони, Гевгелия, Прешево, Хоргош вече са част от ежедневието на милиони европейци, както и за милиони други по света. Да сте чули някой български политик да е споменавал поне едно от тях? А всички те се намират на няколко стотин километра, а някой и на по-малко от сто км от границата ни.

Заедно с мълчанието, българите са свидетели на неадекватни и унизителни за държавата ни решения като онова с изпращането на хамер с картечница на границата с Македония!

В условия на мир, на стабилност, не са необходими особени умения за вземането на правилни решения – тогава дори те се налагат от ежедневието. В условия на криза, при външна криза, при това на тежка криза около страната, са необходими държавници. Но, такива не са необходими на управляващите, на опозицията, на патриотите. Те имат нужда от див американизъм и примитивно русофилство, защото така най-лесно прикриват престъпното си управление.

И това е основната причина да не бъдат нито уважавани, нито фактор, нито играч от който зависи каквото и да било - не в региона, а в собствената ни държава. Защото те дори и не си помислят да споменат нещо за националните си интереси! А, те се защитават и изграждат в такива времена! А, не когато вече всичко е решено и подредено. Справка 1978 1913, 1918, 1944, а и 1989...

Страхът и неадекватността са изписани на лицето на редица министри и на първо място на “силовите”, а и на техния лидер.

Същото важи и за онзи европейски политик на име Сергей Станишев, който започна кампания за влизането ни в Шенген. Какво ли мисли за бруталното погазване на шенгенските правила от Гърция, която превръща Европа в миграционно блато, а за затварянето на границите от Германия или Австрия. За Унгария няма да го питаме? Какво мисли за призивните за новия Шенген – от Франция, от Словакия...

Преди 15 години около нас отново имаше криза. Тогавашният ни елит и днес продължава да се хвали с правилната политика и решения. Да, те бяха правилни, но какво спечели държавата ни? НИЩО. Единствено спечелилите бяха онези, които се възползваха от югоембаргото и го нарушаваха престъпно, в името на политическата солидарност и получаването на някакъв пост или имунитет. Или и двете заедно. Това не помогна да загубят властта само след 1 година. Така ще бъде и днес. Има обаче една малка разлика. Моделът от 1985-1989 приключи и той ще помете и създателите им, защото покварата е “национално отговорна”..., а вече никой не залага на тях! 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване