09/17/15 11:19
(http://pik.bg)

СЕМ: Политически субекти може да се възползват от бежанската криза, за да спечелят вота

СЕМ: Политически субекти може да се възползват от бежанската криза, за да спечелят вота

Има риск в ситуацията на бежанска криза и вътрешни етнически конфликти, в която се намираме, политически субекти да се възползват от враждебна реч за натрупване на вот. Това каза председателят на Съвета за електронни медии доц. Георги Лозанов по време на подписването на споразумение с Централната избирателна комисия във връзка с предстоящите местни избори, предаде агенция „Фокус”.

„Заради бежанската вълна, заради вътрешни конфликти с етнически аспект има тенденция да нараства употребата на враждебна реч. Има риск политически субекти за да се възползват от това за трупане на вот”, заяви той. Доц. Лозанов посочи, че това не е просто непозволена практика, а е незаконно и дори подсъдно от гледна точка на Наказателния кодекс, а от гледна точка на Закона за радио и телевизия има инструменти това да бъде ограничено

. „Преди всичко е важно самосъзнанието на участниците в кампанията. Въпрос на цивилизованост е да не се употребява враждебна реч и да не се възползват от този незаконен начин, за да влияят на обществото”, добави още той. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване