09/18/15 14:19
(http://www.dnevnik.bg/)

България ще е домакин на конференция за древните цивилизации


През есента на 2016 г. България ще бъде домакин на двудневна международна конференция на тема древни цивилизации, организирана от Министерството на туризма и Световната организация по туризъм (СОТ).

Решението за това е взето на среща между министър Николина Ангелкова и гeнералния секретар на СОТ Талеб Рифай по време на 21-вата сесия на Генералната асамблея на организацията, която се проведе от 12 до 17 септември в Меделин, Колумбия, съобщиха от туристическото ведомство.

За първи път ще се организира подобен международен форум у нас, чиято цел е да насочи вниманието към световното културно наследство като притегателна сила за туристите в глобален мащаб. За участие в двудневната конференция ще бъдат поканени представители на световноизвестни музеи, водещи учени и университети.

Интерес към участие в конференцията вече проявили представители на туристическата администрация от Китай и Русия.

Ангелкова съобщава още, че за тази и следващата година активно ще се промотират културно-историческите дестинации, които министерството е разработило съвместно с бизнеса и местните управи.

Културно-историческият туризъм е определящ за националната маркетингова стратегия на България, подчерта министър Ангелкова, тъй като страната е една от най-старите цивилизации в Европа с 9 материални обекта (7 културни и 2 природни) в Списък на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, посочва тя, цитирана от пресцентъра.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване