09/18/15 00:23
(http://pik.bg)

ДПС е домакин на годишната лидерска среща на LIBSEEN

ДПС е домакин на годишната лидерска среща на LIBSEEN

На 18 и 19 септември Движение за права и свободи (ДПС) ще бъде домакин на годишната лидерска среща на Либералната мрежа на Югоизточна Европа (LIBSEEN).

Над 40 либерални лидери (министри, депутати и председатели на либерални партии) от Югоизточна Европа ще бъдат гости на събитието, между които - Калин Попеско Таричано - председател на Сената на Република Румъния, Даниел Константин - заместник министър-председател на Република Румъния, Весна Пусич - първи заместник-председател и външен министър на Хърватия, Корина Фусу - министър на образованието на Република Молдова.

Форумът ще бъде уважен и от международни лидери на партии и членове на ЕП като сър Греъм Уотсън-президент на Партия АЛДЕ и д-р Джули Миновес-президент на Либералния интернационал. Темата на тазгодишната среща е "Либерализмът-качествено нов фактор за европейската интеграция”.

В четири различни панела участниците ще дискутират либерализма, като политическа и ценностна платформа за нов модел на разширяването на ЕС, ЕС между идеите за демокрация, мултикултуризъм и стабилност и реалностите на Югоизточна Европа, ролята на неправителствения сектор и гражданските общества за утвърждаване на либерализма в Югоизточна Европа и различните етнически модели в Югоизточна Европа. На срещата участниците ще приемат политическа резолюция за започване на дебат относно прекратяване на мораториума за разширение на ЕС. В рамките на форума Фондация за свободата „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа празнуват 25 години дейност в България под наслова "25години свобода”. /БГНЕС 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване