09/18/15 13:10
(http://pik.bg)

Княжеската градина се изпълва със зони за спорт и екстрийм активности

Княжеската градина се изпълва със зони за спорт и екстрийм активности

Княжеската градина до паметника на съветската армия в столицата се изпълва със зони за спорт и екстрийм активности.

От сутринта в пространството около монумента се изграждат съоръженията, сцените и трибуните, които ще посрещнат участниците и зрителите в първия по рода си Extreme Fest, част от кампанията София2018 – Европейска столица на спорта. Събитието е в програмата на Европейската седмица на спорта и ще бъде открито с тържествена церемония тази вечер от 19 ч. Веднага след това, от 19.30 до 22.30 е предвидено DJ Парти - Sava - (Camp Sessions). Същинските активности, многото спортни събития и мегаекшънът с екстрийм
предизвикателствата обаче започва утре, събота, точно в 12 ч. Първият по рода си у нас фестивал събира на едно място 10 екстремни занимания, които при правилна подготовка могат да се практикуват в градска среда, а общо активностите са над 20. В събота и в неделя посетителите ще могат да пробват бънджи скокове от кран, спускане по рапел, катерене на стена, тест райд на велосипеди и скачане върху въздушна възглавница. Занимания с лонг борд, фрийрън, картинг и слаклайн са само част от демонстрациите и училищата, в които всеки дръзнал да изпробва нивото си на екстремност ще може да се включи. Организаторите “Level Seven” са се погрижили посетителите да получат уроци от професионалисти. Събитието включва много демонстрации, състезания и презентации в други спортове и дисциплини.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване