09/18/15 17:35
(http://pik.bg)

Лявото крило на БСП: Ще имаме по-добър резултат в София, отколкото се очаква

Лявото крило на БСП: Ще имаме по-добър резултат в София, отколкото се очаква

Имаме очаквания, че в София ще реализираме по-добър резултат, отколкото се очаква. Кампанията в София ще даде национално отражение. Това заяви политическия секретар на обединението на лявото крило в БСП Петър Начев на пресконференция.

Начев представи и обръщение към гражданите от името на лявото обединение. Предстоящите избори ще решат каква да бъде местната власт и кой ще получи възможност да я упражнява. Мнозина смятат, че европейска България не се е състояла, че пазарното общество не се е формирало, че всичко хубаво предстои. Приказки за наивници. Частни, корпоративни и геополитически интереси диктуват българската политика днес.

Всичко се състоя и нищо хубаво не предстои, ако продължаваме по същия начин и с тези егоистични геополитически и продажни „водачи”, посочват левите социалисти. Според тях битката за България е дълъг и труден процес, който минавал през партийното чистилище, през значими идеологически корекции, през различна кадрова политика, през осъзнаване на класов интерес и през отличаване на конкретните му опоненти. „Затова отново актуално става обръщението на Вапцаров „мъже и жени, народ, нито крачка назад”.

Развръзката предстои, затова не сме съгласни с внушението, че левият курс в БСП вече е победител. Това твърдение цели да се скрият истинските причини за състоянието, до което партията ни беше доведена. Под лозунга за обединение на левите сили се маскират стремежи за парцелиране на левите избиратели и запазване на един изчерпан модел. За търсене на реванш в самата БСП. Ние трябва да издигнем стена срещу олигархията, задкулисието и външните зависимости”, убедени са от обединението на лявото крило в БСП.

Те смятат, че възстановяването на смисъла от съществуването на БСП, на доверието в лявото е процес, който не се изчерпвал със създаването на една политическа платформа, с избора на нов председател, а изисква последователни усилия, привличане на убедени и подготвени кадри. „Чрез тези кадри ще се осигури провеждането на заявената политика.

Левият курс трябва да продължи, за да постигнем това, към което се стремим. Убедителното ни представяне в предстоящите избори ще даде силен импулс за продължаване на политическото оздравяване и организационно укрепване на БСП”, посочиха още левите социалисти. Мариян Карагьозов коментира промените в НК, които касаят отпадане на давността за престъпленията на комунистическия режим. Никой не може да бъде осъден за нещо, което по време на извършването му не е било обявено за престъпление от закона, смята той. „В БСП има някакви сили, които отдавна искат да прокарат тезата, че левият курс на БСП отдавна е направен.

Това е вредна теза, левият завой в БСП тепърва предстои. В БСП има опит на фигури, които са виновни за минали загуби да стоварват това върху невинния ляв завой. БСП не искаше с години да говори за проблемите си, бягаше от дискусията. Резултатът е това, което сме днес”, категоричен бе и Александър Симов. Той добави, че се вижда остра политическа безпомощност на европейските политически елити по отношение на бежанската криза. „Никой не поставя най-важния въпрос за това колко време ще продължи кризата, обсъждат се само квотите за бежанци, а е време в ЕС да започне да дебатира как да се укрепи държавността в Близкия Изток, за да си гарантираме, че бежанската вълна ще спре, а няма да продължи да залива границите на ЕС”, заяви Симов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване