09/18/15 13:02
(http://pik.bg)

Местан: Бежанският поток не може да бъде спрян с телени мрежи

Местан: Бежанският поток не може да бъде спрян с телени мрежи

Бежанският поток не може да бъде спрян с телени мрежи и нови Берлински стени. Това каза лидерът на Движението за права и свободи Лютви Места по време на лидерската среща на Либералната мрежа на Югоизточна Европа (LIBSEEN), предаде aгенция „Фокус"

Според Местан Европа днес не дава признаци, че може да посрещне подобни бежански вълни. „Университетът, и урокът, който трябва да завършим е по мултикултурализма“, заяви Лютви Местан.

„Тези процеси не могат да бъдат спрени с нови телени мрежи и нови Берлински стени. Категорични сме, че решението е в приемането на мултикултурализма. Европейските страни трябва да имат общо решение за разпределение на тежестта на бежанската криза. Ако си представим всяка страна със затворени телени мрежи и охрани, къде ще отидат тези хора“, попита Местан.

„Хуманистична Европа може ли да си затвори очите през тези трагедии на свободата, на милосърдието и на състраданието“, каза още той. 


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване