09/18/15 08:23
(http://pik.bg)

Обсаждаме браздата с Турция с хамъри и калашници

Обсаждаме браздата с Турция с хамъри и калашници

Военните, които са в бойна готовност да тръгнат към границата с Турция, са от бригадите в Карлово и Стара Загора. Почти всички рейнджъри от подразделенията са участвали в мисии в Ирак и Афганистан, някои с по 2-3 пъти, и имат опит в подобни ситуации. Те ще са въоръжени с автомати „Калашников”, пистолети „Макаров”, ще се движат с бронирани хамъри. Това обясниха пред „Телеграф”генерални от щаба по отбраната.„Ще бъде изпратена и специализирана техника – камиони, газки, каквото трябва налично и, разбира се, да не се оголят съвсем и бригадите”, допълват те. По думите им, бойците ще изпълняват задачи заедно с граничните полицаи както по протежението на браздата, така и във вътрешността на страната, ако се наложи. Причината била, че доста от групите влизат по села и паланки и се налагало да бъдат преследвани с техника, тъй като каналджиите знаели черни пътеки и минавали през тях, за да избегнат полицейските патрули.

Преди наряд патрулите ще преминават инструктаж от дежурния на Гранична полиция, като задачите ще се възлагат за всеки поотделно, обясни шефът на ГДГП Антонио Ангелов. Той подчерта, че старшите на екипите ще са граничари, защото познавали много по-добре релефа и особеностите на пограничната полоса. 

Както БЛИЦ съобщи, с подпис на премиера Бойко Борисов вчера беше решено 1000 военни да бъдат изпратени на българо-турската граница за възпиране на бежанския поток. В Одрин в момента има около 3000 имигранти, които всеки момент може да потеглят насам.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване