09/18/15 19:05
(http://pik.bg)

Поредна измама на бензиностанциите! Лъжат ни жестоко, когато сипват газ! Вижте по какъв начин се пробват да ни одерат (документ)

Поредна измама на бензиностанциите! Лъжат ни жестоко, когато сипват газ! Вижте по какъв начин се пробват да ни одерат (документ)

Въпреки проверките на течните горива, които стреснаха бензиностанциите, това, че нямаше проверки за газта, явно помага измамите да продължат, пише actualno.com.

След случай от миналата седмица, в който недоволен гражданин публикува в интернет доказателство, че бензиностанциите не се притесняват да зареждат повече газ, отколкото е капацитетът на автомобилите, днес отново има подобен сигнал.

Мъж от София сигнализира, че е измамен по същия начин, когато е зареждал газ в колата си тази сутрин.

Мъжът е заснел за доказателство касовата бележка, на която се вижда, че зареденото гориво е почти 34 литра, при положение, че газовата му бутилка е с чиста вместимост 30 литра. Недоволният шофьор допълва и че на всичкото отгоре, по негови изчисления преди да зареди е имал в резервоара останали 5 литра газ.

 "Отидох на касата и очаквах да платя към 25 лв., а ми казаха, че дължа 30,86 лв. Попитах жената на касата как така са заредили 34 литра, при положение, че бутилката ми събира само 30 литра. Тя ми отвърна, че трябва да говоря с момчетата, които зареждат колите отвън. Попитах и тях, но те заявиха, че нищо не могат да направят и от тях нищо не зависи, защото те само пускат машината".

Гневният шофьор е категоричен, че ще подаде жалба в Комисията за защита на потребителите.

"Заблуждават ни, че правят проверки, а всъщност бензиностанциите продължават да ни лъжат", споделя мъжът.

Припомняме, че проверките бяха осъществени само по отношение на бензина и дизела.

От държавната агенция по метрологичен и технически надзор, която е към Министерството на икономиката, изрично обявиха, че нямат правомощия да проверяват качеството на метана и пропан-бутана.

Недоволството на шофьорите расте и те настояват държавата да извърши проверки и по отношение на газта и метана, защото голям процент от автомобилите у нас се движат именно на газ и метан.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване