09/18/15 14:13
(http://pik.bg)

Спряха разширяването на "синята зона" в Монтана

Спряха разширяването на "синята зона" в Монтана

Областният управител върна за ново обсъждане решението на общинския съвет – Монтана за разширяването на синята зона, пише Трибали.

Конкретно, в нарушение на закона, според областния управител, е определена зона пред ОМЦ Монтана за безплатно служебно паркиране на лекарите и специалистите по здравни грижи, осъществяващи дейност в сградата на бившата поликлиника.

Тук не са включени всички лекари и специалисти по здравни грижи в района, а само тези от ОМЦ. Незаконно е и управителят на ОМЦ да контролира обособяването и ползването на служебния паркинг пред сградата. В нарушение е гласуваната промяна, която дава възможност за абонамент за платено паркиране на фирми, собственици, ползватели и/или наематели на нежилищни имоти. Изключени са собствениците, ползвателите и/или наемателите на жилищните имоти.

Върнатото за ново обсъждане решение е прието и без поименно гласуване, което също е нарушение. Докладната записка, която бе внесена за разглеждане от д-р Людмил Джурджов на последното заседание на ОБС за настоящия мандат, ще бъде гледана от новия състав на общинския съвет след избирането му на 25 октомври.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване