09/18/15 08:59
(http://pik.bg)

Турция готова да ни предостави петвалентни ваксини

Турция готова да ни предостави петвалентни ваксини

Турското министерство на здравеопазването ще предостави на България петвалентни ваксини, заяви турският министър на здравеопазването Мехмед Мюеззиноглу, който се срещна с министъра на здравеопазването на България д-р Петър Москов в Истанбул. Двамата обсъдиха осигуряването на ваксините и мигрантската криза, съобщи БНР.

„През последните 10 години с България развиваме ползотворно сътрудничество в областта на здравеопазването и осигуряването на ваксините. Разбрахме, че към момента в България имат нужда от петвалентни ваксини. Ще прегледаме нашите запаси и се надявам, че до 1 октомври ще можем да осигурим необходимите количества”, заяви Мюеззиноглу. България получи през юли първата пратка от 100 хиляди петвалентни ваксини от Турция. В замяна, ние дадохме ваксини срещу туберкулоза. През юли властите уверяваха, че първата пратка трябва да задоволи нуждите на страната ни до края на годината. Вчера, на срещата на двамата здравни министри в Истанбул, не стана ясно новата договорка за какъв период от време е. Според Москов кризата за ваксини у нас е заради факта, че фирмите, които са производители, не се явяват на търгове с обяснението за производствени трудности. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване