09/19/15 07:37
(http://www.klassa.bg/)

6,5 милиона литра бира готови за Октоберфест

 Най-известният и най-мащабен фестивал на бирата - Октоберфест, стартира за 182-ри път в Мюнхен днес. Очаква се в палатките на световно известната поляна “Терезиенвизе” в дните до 4 октомври да бъдат изпити около 6,5 милиона литра бира. Числото не трябва да стряска никого, защото през миналата година за същия фестивал в баварската столица се стекоха над 6,3 милиона почитатели на пивото. Сред почетните гости сега са поканени всички играчи на мюнхенския “Байерн”, живата легенда на тениса Борис Бекер, поп звездата с германско-хавайски корени Никол Шерцингер и много други.

 

По традиция всяка голяма пивоварна има своя палатка, събираща между 3500 и 10 000 ценители на пивото. Най-голяма е тази на Hofbr?u от Мюнхен, в която еднолитрова чаша от едноименното пиво може да се получи срещу 10,30 евро. Най-скромна с 3000 места е палатката на Paulaner (също 10,30 евро на чаша), а почитателите на най-старата пивоварна - Ochsenbraterei, основана през 1891 г., могат да се порадват на вкуса на едноименното пиво срещу 13,80 евро за половин литър.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване