09/19/15 07:49
(http://www.klassa.bg/)

Доган с медал за либерализъм

 Почетният председател на ДПС Ахмед Доган бе удостоен с медал за принос в развитието на либерализма в България. Това стана вчера след  форум на лидерите либерали от Югоизточна Европа в София, организиран от ДПС.

 

Отличието бе дадено на лидера на формацията Лютви Местан от председателя на Либералния интернационал Жули Миновс. Наградата бе обещана още от предишния шеф на международната организация Ханс ван Баален. Той присъства на конференцията на ДПС през 2013 година, на която бе извършено покушение срещу Ахмед Доган. „Видяхме един безстрашен човек, една безстрашна партия, нямаше нито момент на паника“, заяви тогава Баален.

 

„Най-значимият белег на нашия преход е българският етнически модел. Преди 25 години ние имахме прозорливостта и демократизма да изберем мирния преход в името на евроатлантическото бъдеще на България пред реваншизма и търсенето на възмездие заради насилствената асимилация от времето на тоталитаризма. Политическият представител и изразител на този избор стана либералната партия ДПС, основана от д-р Ахмед Доган“, посочи по-рано Местан пред гостите на форума.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване