09/19/15 07:56
(http://www.klassa.bg/)

Заместник-министър Аспарухов: Целенасочената инвестиционна програма е шанс за общините

 „Целенасочената инвестиционна програма е шанс за общините в затруднено положение, тъй като реално ще помогне за подобряване на социално-икономическите им показатели. Но инвестициите сами по себе си не носят благосъстояние. Ето защо е необходимо проектите, които ще се изпълняват, да бъдат интегрирани и насочени главно към разкриване на нови работни места и към съживяване на местните икономики. Затова ще разчитаме на инициативността на общините и гражданското общество.] Това каза зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Аспарухов при представяне на резултатите от анализа на социално-икономическото развитие за планинските, полупланинските, получени в рамките на разработването на Целенасочената инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа, пограничните, планинските и полупланинските слаборазвити райони.

 

Заместник-министърът взе участие в работата на заседанието на Регионалния съвет за развитие на Югозападния район в Боровец.

На заседанието беше обсъден проектът на Стратегия за децентрализация на държавното управление за периода 2016-2025 г. Срокът на сега действащата стратегия е до края на годината. Заместник-министър Аспарух определи процеса на децентрализация като твърде изостанал и подчерта, че тя може да се превърне в катализатор за местното развитие.

Членовете на Съвета бяха запознати с целите и възможностите та Оперативна програма „Инициатива за малки и средни предприятия], предстоящите покани за проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество България-Сърбия 2014-2020 г. и Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав] 2014-2020 г., нормативната база, националната политика и добрите практики, свързани с дейността на туристическите информационни центрове, информационната платформа и инфраструктура за електронно управление на областните администрации.

Регионалният съвет за развитие прие проект на Годишната индикативна програма за дейността си през 2016 г.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване