09/19/15 09:18
(http://pik.bg)

Какво да направим за да гарантираме сигурността си в интернет

Какво да направим за да гарантираме сигурността си в интернет

Осъзнаването на важността на онлайн сигурността и неприкосновеността на личния ни живот е ключов аспект при използването на технологиите днес. Много хора влизат и сърфират в мрежата, четат спам имейли, и кликат върху линкове без да се замислят.

Те оставят смартфоните или лаптопите си без надзор, но това може да им навлече редица неприятности, така че е крайно време потребители с подобни навици да се научат на полезни навици, гарантиращи им сигурност в интернет.

Казват, че осъзнаването на проблема е наполовина победа, а ако това се съчетае с уменията за работа с правилните инструменти, това би ви донесло почти 100 % успех в защитата от хакери и недоброжелатели.

Вижте кои 5 умения ни гарантират безопасност в интернет, според анализаторите от Make Use Of.

1. Използвайте антивирусен софтуер

Ако все още нямате антивирусен софтуер на компютъра си, време е да промените това. Днес компютрите са атакувани от всички посоки – чрез вашия браузър, електронната ви поща, чрез съкратените URL адреси на Twitter и така нататък. Вижте кои са най-добрите безплатни антивирусни програми за компютър.

2. Конфигурирайте рутера си за по-голяма сигурност

Инсталирането на антивирусен софтуерен пакет е само първата крачка, за по-добри резултати ще трябва да се убедите, че защитната стена на вашия рутер също е конфигурирана правилно. Много потребители не се замислят и използват настройките които са по подразбиране на рутера си, но това е грешен избор. Вижте как да конфигурирате рутера си за по-голяма сигурност.

3. Защитете вашия имейл акаунт

Въпреки всички усилия, които се полагат, спамът продължава да съществува. Причината е, че тези имейли често изглеждат съвсем легални и филтрите на имейл услугите ги пропускат безпроблемно, те обаче могат лесно да заблудят и нас потребителите. Как? Като ни накарат да им предоставим лична информация, а след това следва кражба на идентичност. Вижте тези четири полезни начина да намалим спам съобщенията в Outlook.

4. Пазете устройствата си от кражба

Независимо дали използвате смартфон, таблет или лаптоп, винаги има риск някой мошеник да дойде и да ви раздели с любимото ви устройство. Ето защо когато сте на кафе, ресторант или дори се разхождате пазете устройствата си и не ги оставяйте в колата. А ако наистина е нужно да използвате таблета или лаптопа си на обществени места, не забравяйте да избягвате използването на публични Wi-Fi мрежи, които обикновено са незащитени и може да крият зловреден софтуер. Вижте как да предпазите данните си при кражба на смартфона ви.

5. Защитете Facebook акаунта си

Настройките по подразбиране в Facebook са кошмар за сигурността ни. Ако обичате да споделяте лични снимки и мисли, както и лична информация разумно е да промените някои настройки в акаунта си. Вижте кои 5 настройки във Facebook, трябва да промените веднага.

Източник: digital.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване