09/20/15 12:47
(http://pik.bg)

Бойко Ноев: На срещата на Съвета на ЕС ще видим все по-ерозиращото доверие между страните от Съюза

Бойко Ноев: На срещата на Съвета на ЕС ще видим все по-ерозиращото доверие между страните от Съюза

На срещата на Съвета на ЕС идната сряда ще видим все по-ерозиращото доверие между страните от Съюза. Това заяви Бойко Ноев, бивш министър на отбраната в интервю за агенция „Фокус”.

Всеобщо е вече мнението, че немският канцлер Ангела Меркел допусна стратегическа грешка, като покани всички желаещи да емигрират в Германия. Тази покана се превърна в основна движеща сила за разразилата се криза и ще има дълготрайни последици, заяви Бойко Ноев.

Той обясни, че макар поканата вече да е отменена, инерцията при преселението на големи маси хора е прекалено голяма и потоците още дълго ще напират към границите на ЕС.

„С промяната на вътрешнополитическата ситуация в самата Германия, канцлерът Меркел неизбежно все повече ще гледа проблемите у дома, отколкото у останалите засегнати страни. Това ще видим на срещата на Съвета на ЕС идната сряда. Ще видим все по-ерозиращото доверие между страните от Съюза”, каза още Ноев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване