09/20/15 12:51
(http://www.dnevnik.bg/)

Вълк избяга от зоопарка в Благоевград


Вълк е избягал от клетката си в зоопарка в Благоевград, съобщиха от местната полиция, цитирани от агенция "Фокус". Подробности за измъкването на животното не се споменават.

Първоначално се смяташе, че вълкът се намира на територията на зоопарка. Работещите там бяха изведени и районът отцепен от служители на полицията и пожарната.

След претърсване на зоопарка се стигна до извода, че осеммесечният вълк е напуснал неговата територия. Смята се, че не се отдалечил много. 
 На мястото има специално обучен служител с необходимото приспивателно. Според директора на зоопарка Крум Попниколов вълкът е малък, не е опасен и не застрашава живота, и здравето на хората, които живеят в близост до парка. 
С падането на нощта и падналия проливен дъжд, издирването на вълка беше преустановено. То ще продължи утре сутрин. Районът на зоопарка ще остане отцепен от органите на реда през цялата нощ. Поставени са и капани.

Последният подобен инцидент стана преди броени дни в плевенската зоологическа градина, като от клетката си се измъкна мечката Виктория. Преди това, през декември 2014 година от клетката си в зоопарка в София се измъкна тигър, но беше върнат в нея. През лятото на същата година ягуарът Алонсо обаче нямаше същия късмет и беше убит от ловец в зоологическата градина в Ловеч.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване