09/20/15 17:12
(http://pik.bg)

Дончев: Местните избори ще са мерило за всички. Не се съмнявам в 10-тата победа на ГЕРБ

Дончев: Местните избори ще са мерило за всички. Не се съмнявам в 10-тата победа на ГЕРБ

Местните избори ще бъдат мерило за всички партии. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред Илиана Беновска. „Не се съмнявам в 10-тата изборна победа на ГЕРБ”, категоричен бе той.

„Дори ако запасим сегашните си позиции, това отново ще е победа за нас. Всички наши кметове постигнаха забележителни неща”, поясни Дончев. Вицепремиерът отрече успешната им работа да се дължи на специални отношения към тях, за сметка на градоначалниците от други парии.

„Всички общини имат равен достъп до всички еврофондове, това не зависи от партията, в която членуват, а от компетентността им”, поясни Дончев.

Той бе категоричен, че няма как ГЕРБ да влияе на решенията на ЦИК, защото ръководството му е било избрано още от миналия кабинет.

По повод месните избори в София, той заяви, че и кандидатите за поста - Мирчев и Кадиев, трябва да имат алтернативен план за развитие на столицата, след като се изправят срещу Фандъкова. „Трябва да има дебати. Това позволява да се види кой е по-добър. Но е страшно, когато се говорят глупости и се мери силата на гласа, а не силата на аргументите, които се представят. Никой не иска да бъде управляван от истерик”, лаконично обясни Дончев.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване