09/20/15 18:29
(http://pik.bg)

Първанов: Изправени сме пред сложна вътрешно и външно политическа обстановка

Първанов: Изправени сме пред сложна вътрешно и външно политическа обстановка

Обстановката и във вътрешнополитическа и външнополитическа е доста сложна за българските държавници, но това няма да повлияе особено на местните избори. Тази прогноза направи лидерът на АБВ Георги Първанов в предаването на Илиана Беновска. 

„С наплива на бежанската вълна изникват обаче редица въпроси. На първо време трябва да се свика консултативен съвет за национална сигурност при президента”, допълни Първанов. 

„АБВ няма никакви претенции за облагите на властта. Имаме един министър, който изнесе огромната реформа в социалната политика. Ние сме „ЗА” конституционната реформа по два пункта, но имаме и своите различия. Няма как политическата квота при съдиите да е равна на партиината”, категоричен бе Първанов. Той поясни, че не е нормално да има „политически похлупак” над съда.

„С тези две-три символични промени в Конституцията няма да има резултат. Трябва да направим дълбока промяна на съдебната власт”, призова лидерът на АБВ.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване