09/20/15 10:20
(http://www.klassa.bg/)

Румен Петков: Имаме нужда от намесата на армията за справяне на проблема с бежанците

 Никой не може да каже, че в страната ни не влизат крайни ислямисти

"Когато се прави такава показна акция, тези които я правят явно не са сигурни в качествения материал, който са събрали. Тази операция е показна, но не и ефективна. Един от тези двамата шефове направи всичко възможно, за да попречи на политическо събитие на АБВ", заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков на въпрос за арестуваните полицейски шефове в Асеновград и Първомай.

"Подкрепям всички методични действия, насочени срещу злоупотребите с влияние в МВР. Ако има и 50% възможност служители на МВР да са оказвали натиск, това означава, че атмосферата във вътрешното министерство е много отровена и е необходима радикална промяна", коментира още той.

"Имаме нужда от намесата на армията за справяне на проблема с бежанците. Проблемът с бежанците е прекалено голям, за да бъде разглеждан парцелирано. Трябва да пазим своята граница", категоричен е Румен Петков. 

По думите му хуманното отношение на България спрямо бежанците не трябва да застрашава националната ни сигурност. 

"Европа се оказа абсолютно неподготвена за това явление", заяви зам.-председателят на АБВ.

"Въпросът с бежанците не е само български въпрос. Трябва да стане ясно каква тежест ние можем да поемем. Нямаме потенциал да приемем тези хора, да им осигурим работа и прехрана", каза още Петков.

Според него, това не е импровизиран поход на едни хора, които търсят правото си на живот.

"Разговарях с някои от ръководителите на МВР относно нелегалния трафик на бежанци. Никой не може да каже, че в страната ни не влизат крайни ислямисти", каза още зам.-председателят на АБВ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване