09/21/15 09:57
(http://www.klassa.bg/)

Ватиканът и Хавана са обсъдили помирението между Куба и Венецуела

 Куба и Ватикана са обсъдили въпроси, свързани с процеса на помирение на кубинското общество Венецуела, каза представителят на Светия престол Федерико Ломбарди по време на пресконференция в Хавана, предаде РИА Новости.
Разговорите между първият заместник на Държавния съвет и на Съвета на министрите на Куба Мигел Диас-Канел и секретаря на Светия престол Пиетро Паролин се проведоха в неделя като част от апостолско посещение папа Франциск в Куба.
„Основните теми бяха двустранните отношения и отношенията между църквата и държавата, което е естествено“, каза Ломбарди.
Той добави, че „беше изразена загриженост по отношение на пътя на помирението в кубинското общество“. 
„Беше дадена оценка на стъпките, които са направени в тази посока, като например неотдавнашното помилване на затворници“, продължи той. В допълнение, страните обсъждали теми, свързани с „намерението да се отиде по-далеч по пътя на помирението“, заяви Ломбарди.
По думите на представителя на Светия престол, по време на срещата се е говорило за ситуацията във Венецуела и по-специално за „необходимостта от диалог за постигане на мир в страната“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване