09/21/15 16:20
(http://pik.bg)

Световни музиканти свириха на фестивала за класическа музика в Несебър

Световни музиканти свириха на фестивала за класическа музика в Несебър

Фестивалът за класическа музика „Месембрия Орфика“ в Несебър събра на една сцена топ музиканти от целия свят. В рамките на три дни публиката имаше уникалната възможност да се наслади на перфектните изпълнения на изпълнителите, концертиращи на най-големите световни сцени, и да съпреживее по свой собствен начин изкуството, утвърдилото се през вековете като класика.

Концертите, изпълнени в града на Юнеско, бяха специално подбрани за широката публика. Първият от тях фокусира вниманието върху шедьоври на славянската музика. Присъстващите в залата на читалище „Яна Лъскова“ чуха произведения на Михаил Глинка и Дворджак, изпълнени от представителите на чешката и руската школа. Вторият концерт бе посветен на немската класика, като в целия си блясък и сила бяха представени произведения на Густав Малер, Волфганг Амадеус Моцарт и на Робърт Шуман.

В третата заключителна вечер на сцената на Старата Митрополия камерният оркестър „Камерата Орфика“ пък пресъздаде по неповторим начин годишните времена на Вивалди, както и популярни произведения на Пиацола и Моцарт.

Виртуозът на цигулката - проф. Марио Хосен, който е и инициатор на форума, сподели по време на официалното откриване на „Месембрия Орфика“, че всички артисти, участващи във фестивала са изключително щастливи да бъдат гости на един от най-магнетичните и красиви градове в България – Несебър.

Идеята за реализирането на фестивала „Месембрия Орфика“ възниква преди няколко години съвсем спонтанно, но дава сериозна заявка да се превърне в една от емблемите на морския град.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване