09/21/15 10:23
(http://www.dnevnik.bg/)

След порой властите в Перник отводняват и оценяват щетите


През нощта след обилен порой почти целият Перник беше наводнен. Положението вече е овладяно и предстои оценка на щетите. Това съобщи кметът на града Иван Иванов по Би Ти Ви тази сутрин. Отводнен е и главният път Е-79 при Перник, водещ към Кюстендил.

По време на бедствието над 1000 сигнала от граждани с наводнени домове са получени на телефон 112. На места водата е достигала височина от метър и половина, сигналите са предимно за наводнени мазета, приземни етажи и закъсали автомобили. Има материални щети, които тепърва ще се оценяват, заяви Иванов. "През нощта отклонихме движението по основната магистрала по обходни пътища, за да може да се стига до Кюстендил. Положението е под контрол", увери той.

Според него причината за случилото се е в старата канализация на Перник и затлачването на тръбите, затова водата е започнала да тече по пътищата. Единственото спасение е да се подмени канализационната мрежа, смята кметът.

По време на поройния дъжд единият от входовете на Перник при кв. Изток бил наводнен, водата стигала до таваните на автомобилите на места, съобщва кореспондент на БГНЕС. Наводнена била и външноградската магистрала, автомобилите се придвижвали в насрещното платно. Вътрешната магистрала при кв. "Иван Пашов" и центъра на града също били заляти, включително автогарата и пътя за влизане в кв. Мошино и ТЕЦ-а. Няколко села в региона останали без ток. Жители на града се оплакват, че непрекъснато звънели на тел. 112, но там никой не вдигал.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване